Particulier

Wie bezinning, ontspanning of inspiratie zoekt, van natuur en rust houdt, voelt zich thuis op De Plek Om Te Zijn.
Weg van de waan van de dag. Een korte retraite, tijd voor jezelf, ontspannen en bezinnen.
De Plek voor yoga, meditatie, reflectie, afmaken van je boek of scriptie in de boomhut…

De sfeervolle ruimte nodigt uit tot:

wandelen op zondag

Zo’n 5 jaar geleden hebben we ‘Wandelen op zondag’ in het leven geroepen in de gemeente Drimmelen.
Elke eerste zondag van de maand start om 09.30 uur een (gratis) wandeling van ongeveer 1,5 uur die afgesloten wordt met samen koffiedrinken met iets lekkers erbij. Voor wie niet zo ver wil/kan lopen start een tweede groep om 10.15 uur.
Aanmelden is niet nodig. Afhankelijk van de locatie moet koffie/thee afgerekend worden of voldoet een vrije gave. 

Wandellocaties

De eerste zondag van de maand start de wandeling op onze locatie, De Plek om te zijn. De tweede zondag vanaf Hooge Zwaluwe bij Onze Kerk, de 3e zondag in Wagenberg bij Johan en Caroline, de 4e zondag in Terheijden vanaf Munnikenhof. Als er een 5e zondag is dan is de locatie van de Madese Natuurvrienden/Linie hof de plaats van samenkomst. Sinds het voorjaar van 2022 loopt het nieuwe Biesboschwandelpad van Wandelnet Nederland langs ons huis in Oud Drimmelen.

Het routeboekje van Wandelnet Nederland werd vanaf het begin al veel verkocht. We zagen de eerste wandelaars al 2 weken na uitkomst langslopen. De Biesbosch is steeds populairder geworden, zeker nu er meer aandacht voor is in het kader van 600 jaar bestaan van de Biesbosch.

Als lid van Vrienden op de Fiets, bieden we naast fietsers ook wandelaars een slaapplek met douche en ontbijt. 

Muziek

De akoestiek van De Plek Om Te Zijn blijkt, door het gebruik van de leem op de muren, prima te zijn en meestal is er dan ook geen versterking nodig.
Het natuurlijke decor inspireert tot samenspel. Een verrassende plek voor een concert, een try out, kamermuziek of pianorecital, een liedzanger of een volksmuziekgroep. 

Een leerlingenconcert voor jong en oud, heerlijk ongedwongen binnen in De Plek Om Te Zijn of lekker buiten onder de lindenboom, een natuurlijker podium kun je je niet bedenken…

Een dag(deel) repeteren met het koor? Dat kan ook in combinatie met bijvoorbeeld een lunch, of koffie/thee met eigengemaakt lekkers. Afhankelijk van de wensen kunnen we een sfeervol programma samenstellen., waar het nuttige met het aangename wordt gecombineerd.

De poel achter in de tuin en de weide nodigen uit tot een sfeervol buitenoptreden, een lichtconcert of zangsessie. De speciale energie rond de kikkerpoel nodigt uit tot meditatieve muziek.

Bij voorkeur geen versterkte muziek buiten.

vrienden op de fiets


Na een flinke dag fietsen of wandelen wil een mens bijkomen en weer opladen. Hoe fijn is het dan onder de douche te kunnen, de benen te kunnen strekken en, indien van te voren aangegeven, mee te kunnen eten om daarna je bed in te rollen.

Na een stevig ontbijt kan je de volgende dag dan weer verder trekken. Wil je de omgeving nog verder verkennen dan is het mogelijk om meer nachten te verblijven.

De Plek Om Te Zijn heeft 7 slaapplaatsen in huis en een heuse boomhut met 3 slaapplekken (of 4 met voor kinderen tot 12 jaar). Vanaf de veranda van de boomhut zie je de zon ondergaan en heb je een wijds uitzicht over de velden. Is het helder dan kan je aardig wat sterren zien.
De rust en het gratis concert van de vogels in de ochtend zorgen voor een ultiem vakantiegevoel. Zo kan 1 nacht even weg al een heel verschil maken. 

Inspannende ontspanning en creativiteit

Even weg van de waan van de dag voor een korte retraite, tijd voor jezelf, ontspanning en bezinning.
De Plek om te schilderen, fotograferen, beeldhouwen, alleen of samen met je mede cursisten als je eens op een andere locatie wilt werken.
Of ook zeer geschikt om een lezing, workshop of cursus te volgen of te geven. Bijvoorbeeld yoga, meditatie, exposeren, musiceren, samen koken (met begeleiding) en eten.

Binnen in de sfeervolle lichte ruimte in contact met de natuur buiten, of in een cirkel rondom de kikkerpoel tussen het groen. 

Organiseer je een reünie of familie-uitje, dan is het hier De Plek Om Te Zijn.  De boomhut met zijn weidse uitzicht is een weldadige plek voor reflectie, het afmaken van je boek of scriptie of gewoon Om Te Zijn, te mediteren of de zon onder te zien gaan.

De huiselijke ambiance van De Plek maakt het laagdrempelig om met  deelgenoten ervaringen uit te wisselen als je een verlieservaring hebt, waar gewenst onder begeleiding.

capaciteit

Afhankelijk van de soort activiteit is er ruimte voor 20-30 personen binnen. Buiten tot wel 50 personen of meer, afhankelijk van de aard van het samenzijn. Tenten, stretch doeken of grote parasols kunnen worden ingehuurd.

De locatie bevindt zich in het buitengebied.

contact

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar info@deplekomtezijn.nl of bel naar 06 27 16 04 65.